Wandelen en fietsen

In de Haute Marne is het heerlijk wandelen en fietsen. Wandel in alle rust en stilte door bossen en valleien, langs ruisende beekjes en door pittoreske dorpen. 

 

Voor de rustige fietser zijn er de omgebouwde spoorlijnen en mooie vlakke routes rondom de meren te ontdekken. Voor de meer sportieve fietser zorgt  het heuvellandschap met af en toe een pittige klim voor voldoende uitdaging.  We hebben diverse wandel- en fietsroutes voor jullie klaarliggen.

Lac Du Der

Het Lac du Der ligt op korte rij-afstand van onze Chambres d'Hôtes en zorgt in ieder seizoen voor nieuwe activiteiten. Het hele jaar door kun je er heerlijk wandelen en fietsen. Op warme zomerdagen bieden de zwemstranden en diverse mogelijkheden tot watersport voor de nodige verkoeling en in het najaar zorgen de kraanvogels voor een onvergetelijk schouwspel. 

Champagne - Côte des Bar

De Côte des Bar is sinds 1927 een appellation controlée. De vele, veelal kleinere, champagnehuizen zijn te ontdekken via een meer dan 200 km lange Route Touristique du Champagne. Ontdek de pittoreske dorpen gelegen tussen de wijngaarden en stop bij één van de vele producenten om champagne te proeven en een voorraadje mee terug te nemen naar huis. 

 

We hebben, indien gewenst, een uitgeschreven route met tips voor jullie klaarliggen.

Kastelen en Tuinen

In de nabije omgeving van Les Hirondelles liggen een aantal kastelen en tuinen te wachten op uw bezoek. In Joinville ligt o.a. kasteel Le Grand Jardin met zijn renaissancetuinen of bezoek het kasteel van Cirey-sur-Blaise waar beroemd schrijver Voltaire van 1734 tot 1749 verbleef.  Zeker mag een bezoek aan de tuinen van Mon Moulin in Thonnance-lès-Joinville niet ontbreken. Deze tuin staat in de franse tuinen top 10 en biedt talloze thematuinen.

Pretpark Nigloland

Op 30 minuten van "Les Hirondelles" ligt pretpark Nigloland. Met 39 attracties en shows plezier gegarandeerd voor jong en oud.

 

www.nigloland.fr